Kačacie prsia na mede po alsasky
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kačacie prsia
100
ml
hydinový vývar
100
ml
dezertné víno
2
ks
cibuľa
2
PL
med
2
PL
olivový olej
1
KL
worchesterská omáčka
2
KL
škrobová múčka
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Posolíme a pokoreníme kačacie prsia a v pekáči zohrejeme olej a vložíme do neho kačacie prsia kožou dolu. Dáme pekáč do vyhriatej rúry a prudko pečieme z každej strany približne 10 minút, ale mali by prsia zostať mierne ružové. Potom ich vyberieme a dáme na teplé miesto.
2.
Nastrúhanú cibuľu dáme do výpeku a zalejeme vývarom. Pridáme víno, med, worcesterskú omáčku a prisolíme podľa chuti. Povaríme 10 minút, zahustíme škrobovou múčkou, ktorú sme vymiešali v troške vody a povaríme ešte 2 minúty.
3.
Na plátky nakrájame kačacie prsia a prelejeme omáčkou. Servírujme s dusenou červenou kapustou a so zemiakovými kroketami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.