Pridať recept

Morčacie rezne s marhuľovou omáčkou

Morčacie rezne s marhuľovou omáčkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

4 ks
morčacie rezne
150 g
kukuričné lupienky
2 ks
vajce
hladká múka
soľ
olej na vyprážanie

Omáčka

100 ml
biele víno
200 ml
smotana
2 PL
maslo
1 PL
marhuľový lekvár
2 KL
škrobová múčka
8 ks
marhuľa
cukor
soľ

postup

1.
Naklepeme mäso, posolíme, obalíme v múke, vyšľahaných vajíčkach a rozdrvených kukuričných lupienkoch. Opekáme v rozohriatom oleji z oboch strán dozlata. Vypražené rezne necháme odkvapkať.
 
2.
Zohrejeme na masle lekvár, pridáme rozmixované marhule, ochutíme soľou a cukrom, podlejeme vínom a krátko povaríme. Omáčku zahustíme škrobovou omáčkou, ktorú sme vymiešali v troške vody a varíme ešte 2 minúty. Na záver ju zjemníme smotanou, premiešame a prehrejeme. Servírujeme morčacie rezne napríklad s hranolčekmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!