Pridať recept

Králik na portugálsky spôsob

ingrediencie

1 ks
králik
100 g
zelené olivy
100 g
slanina
200 ml
biele víno
2 ks
feferónka
4 ks
paprika
4 ks
paradajka
2 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
3 PL
olivový olej
6 strúčikov
cesnaku
oregano
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
koriander
rozmarín

postup

1.
Králika odblaníme, rozporciujeme, posolíme a vložíme do rozohriateho oleja, v ktorom sme pred tým vyškvarili slaninu a mäso prudko opečieme z oboch strán.
 
2.
Pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, papriky, cesnak a olúpané paradajky. Ochutíme čiernym korením, rozmarínom, koriandrom, oreganom a podlejeme troškou vody a dusíme prikryté v predhriatej rúre domäkka. Občasne podlievame a prelievame vypečenou šťavou približne hodinu a pol.
3.
Počas dusenia mäso podlievame vínom a pred koncom pridáme nakrájané feferónky a olivy. Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou, s varenými zemiakmi a šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať