Králik na víne
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
králik
500
ml
biele víno
250
g
šampiňóny
200
g
slanina
4
ks
cibuľa
2
PL
maslo
3
ks
mrkva
4
strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
nové korenie
soľ
postup
1.
Mäso odblaníme, pokrájame a deň pred prípravou vložíme do nádoby, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak a koreniny, prilejeme víno a necháme na chladnom mieste marinovať.
2.
Na druhý deň mäso vybetieme a osušíme. Na kocky nakrájame slaninu a opražíme ju na na polovici masla, pridáme kúsky králika a prudko opečieme. Mäso podlejeme marinádou aj so zeleninou, prikryjeme a dáme dusiť do vyhriatej rúry, ak je to potrebné budeme mäso podlievať.
3.
Približne po hodine a pol, keď je mäso mäkké vyberieme ho a odložíme na teplé miesto. Prepasírujeme šťavu a vložíme do nej plátky šampiňónov, ktoré sme opražili na zvyšku masla. Ešte chvíľku povaríme a jednotlivé porcie prelejeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.