Pridať recept

Králik na víne

ingrediencie

1 ks
králik
500 ml
biele víno
250 g
šampiňóny
200 g
slanina
4 ks
cibuľa
2 PL
maslo
3 ks
mrkva
4 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
nové korenie
soľ

postup

1.
Mäso odblaníme, pokrájame a deň pred prípravou vložíme do nádoby, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak a koreniny, prilejeme víno a necháme na chladnom mieste marinovať.
 
2.
Na druhý deň mäso vybetieme a osušíme. Na kocky nakrájame slaninu a opražíme ju na na polovici masla, pridáme kúsky králika a prudko opečieme. Mäso podlejeme marinádou aj so zeleninou, prikryjeme a dáme dusiť do vyhriatej rúry, ak je to potrebné budeme mäso podlievať.
3.
Približne po hodine a pol, keď je mäso mäkké vyberieme ho a odložíme na teplé miesto. Prepasírujeme šťavu a vložíme do nej plátky šampiňónov, ktoré sme opražili na zvyšku masla. Ešte chvíľku povaríme a jednotlivé porcie prelejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Máte radi šampiňóny? Urobte si ich doma nakladané v oleji
Poznáte nakladaný hermelín však? Lahodný smotanový mäkký syr naložený na pár dní v kvalitnom oleji,...
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!