Pridať recept

Vyprážaný králik

ingrediencie

4 ks
králičie stehno
2 ks
vajce
3 strúčiky
cesnaku
4 ks
paradajka
1 ks
citrón
mleté čierne korenie
soľ
hladká múka
sladká mletá paprika
strúhanka
olej na vyprážanie
petržlenová vňať

postup

1.
Odblaníme králičie stehná, vykostíme a narežeme, aby sme ich mohli vyformovať naplocho. Posolíme, pokoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom a necháme aspoň hodinu odležať. Porcie obalíme v múke s troškou mletej papriky, vo vyšľahaných vajíčkach a strúhanke.
 
2.
Keď sú porcie obalené vyprážame do zlata zo všetkých strán vo vyššej vrstve oleja. Po vypražení ich necháme odkvapkať a na papierových utierkach ich zbavíme prebytočného tuku.
3.
Keď je králik vypražený obložíme ho štvrtinkami citróna, pokrájanými paradajkami, ozdobíme petržlenovou vňaťou a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zaváraniny
Trvanlivé pochúťky z cibule a cesnaku
Pripravte si túto sezónu aj zaujímavé trvanlivé prílohy z cibule a cesnaku.
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...