Pridať recept

Želatínovo-ovocná torta

ingrediencie

2 balíčky
okrúhle piškóty
3 ks
kyslá pochúťková smotana
2 ks
smotana na šľahanie
2 PL
kakao
2 PL
jahodový džem
4 balíčky
vanilkový cukor
3 balíčky
stužovač šľahačky
2 ks
puding zlatý klas
ovocný sirup
jahody
mandarínky
kiwi
broskyňa

postup

1.
Celú tortovú formu si pokryjeme priesvitnou fóliou, aby sa nám hotová torta ľahšie dala vytiahnuť. Na dno formy poukladáme tesne vedľa seba piškóty. Vyšľaháme do tuha šľahačku so stužovačmi a cukrom, a zľahka do nej zapracujeme kyslé smotany. Zmes rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme jahodový džem a do druhej kakao. Na piškóty dáme vrstvu jahodového krému, opäť piškóty a vrstvu čokoládového krému. Uhladíme a na vrch poukladáme ovocie. Nemusíme použiť len ovocie, ktoré uvádzame v postupe, ale akékoľvek iné ovocie, ktoré máme doma a podľa fantázie ho uložíme na tortu.
 
2.
Želatína: Dáme variť 1 liter vody a v miske si vymiešame 3 zlaté klasy s trochou vody. Keď voda zovrie pridáme do nej zlaté klasy a varíme asi 30 sekúnd. Potom pridáme sirup podľa chuti, necháme vychladiť a nalejeme na tortu. Tortu dáme do chladničky na 24 hodín, a pred podávaním vytiahneme z tortovej formy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie