Pridať recept

Rebarborový koláč s tvarohom

ingrediencie

6 ks
žĺtok
150 g
práškový cukor
250 g
maslo
100 ml
sladká smotana
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
polohrubá múka
1 ČL
prášok do pečiva

Tvarohová plnka

4 ks
vajce
750 g
jemný tvaroh
100 g
práškový cukor
2 PL
vanilkového pudingového prášku
štipiek
soľ
500 g
očistená rebarbora

Pena

6 ks
bielok
150 g
práškový cukor
štipiek
soľ

postup

1.
Rebarboru pokrájame na menšie kúsky, posypeme lyžicou kryštálového cukru a necháme postáť. Zatiaľ si pripravíme cesto. Zmänuté maslo /Heru/ vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, po jednom pridáme žĺtky, dobre vymiešame. Pridáme smotanu alebo mlieko a prešľaháme. Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie.
 
2.
Tvarohová plnka: žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vanilkový pudingový prášok, prešľaháme a jemne zamiešame tvaroh. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli a vareškou vmiešame do tvarohovej zmesi. Natrieme na prvé cesto a posypeme scedenou rebarborou. Dáme upiecť asi pri 180 °C.
3.
Pena: 6 bielkov vyšľaháme na tuhú penu, postupne pridávame práškový cukor a dobre vyšľaháme na hustú penu. Pomocou cukrárenského vrecka ho ozdobne nanesieme na upečený koláč a dáme zapiecť do rúry do zlatohneda. Predtým znížime teplotu rúry. Koláč necháme vychladnúť a pokrájame na kocky.
Rebarborový koláč s tvarohom
Rebarborový koláč s tvarohom
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať