Pridať recept

Krehké orechové rezy

20
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
polohrubá múka
350 g
Hera
3 PL
voda

2. cesto

6 ks
vajce
200 g
práškový cukor
50 g
kakao
100 g
mleté vlašské orechy

Krém

3 dl
mlieko
1 balíček
Zlatý klas
1 ks
žĺtok
200 g
práškový cukor
250 g
Hera

postup

1.
Na dosku dáme múku, tuk, štipku soli a vodu a ručne spracujeme cesto, ktoré dáme na 2 hodiny do chladu.
 
2.
Orechová plnka: vajcia, cukor vyšľaháme do peny, pridáme preosiate kakao a vmiešame oriešky.
3.
Príprava krému: 200 ml mlieka dáme variť a do zvyšných 100 ml rozmiešame zlatý klas s cukrom a následne zavaríme do vriaceho mlieka. Uvaríme puding. Za občasného miešania ho necháme vychladnúť.
4.
Cesto rozdelíme na polovicu. Z jednej polovice vyvaľkáme na pomúčenej doske plát o veľkosti 40 x 30 cm, ktorý prenesieme na vymastený vyšší plech.
5.
Na cesto natrieme orechovou náplň a dáme piecť pri teplote cca 190 ° C po dobu asi 20-25 minút (druhý diel cesta spracujeme neskôr). Po upečení necháme vychladnúť.
6.
Druhý diel cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát asi 2 mm hrubý a radielkom nakrájame na obdĺžniky o veľkosti asi 4 x5 cm. Obdĺžničky preložíme nožom na vymastenýplech a upečieme do ružova pri teplote cca 200 ° C po dobu 10 - 15 minút.
7.
Krém: maslo ušľaháme do peny, po častiach pridáme puding a vyšľaháme do hladka. Krém natrieme na studený múčnik, uhladíme a rovnomerne naň naukladáme studené upečené obdĺžniky. Múčnik dáme aspoň na 2 hodiny do chladu. Pred servírovaním nakrájame a pocukrujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Orechovo-karamelové rezy
TOP 3 orechové rezy s ríbezľovým džemom
Neodolateľné zákusky, ktoré v sebe spájajú to najlepšie z leta a nastávajúcej jesene.
Tatranské rezy
Tieto úžasné LONDÝNSKE REZY trhajú rekordy! Recept je zo starej kuchárskej knižky, ktorý nikde inde nenájdete
Najobľúbenejší recept na Londýnske (Tatranské) rezy podľa tradičného postupu, ktorý pripravovali už naše...
Orechové rezy
Žĺtkové, londýnske, žerbó, ... objavte tie najlepšie orechové rezy
Do Vianoc síce ešte ostávajú necelé dva týždne, ale nikdy nie je príliš skoro na vynikajúce orieškové rezy...
Ako rýchlo a jednoducho olúpať orechy? Tento spôsob takmer nikto nepozná, trvá pár sekúnd!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Geniálny TRIK, ako olúpať orechy behom pár sekúnd, takmer nikto ho nepozná
Perfektný spôsob, ako olúpať orechy behom pár sekúnd a bez väčšej námahy!
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Nedáme naň dopustiť: Rodinný recept na VEĽKONOČNÉ orechové rezy so žĺtkovou polevou
Ten najlepší recept na tradičné orechové rezy so žĺtkovou polevou.