Pridať recept

Venčeky

20
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 dl
voda
150 g
Hera
300 g
hladká múka
6 ks
vajce

Krém

500 ml
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas
150 g
kryštálový cukor
200 g
Hera
2 PL
tuzemský um

postup

1.
Všetko dáme variť, miešame rýchlo aby nám to neprihorelo. Do mierne vychladnutej zmesi pridávame vajcia ale postupne. Cez cukrárske vrecko robíme venčeky, na vymastenom plechu. Pred vložením do rúry ich ešte pokropíme vodou. Počas pečenia neotvárame rúru.
 
2.
Krém: Mlieko dáme variť, ak nám začne vrieť pridáme krémový prášok rozmiešaný v troške mlieka a cukru a prilejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnuť. Do vychladnutej zmesi zapracujeme maslo a vyšlaháme hladký krém, potom ešte pridáme rum a ešte vyšľaháme. Venčeky prekrojíme a naplníme ich plnkou a posypeme cukrom:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ZELMER909
26.11.2014 20:26 | |
+0 -0
pri akej teplote pecieme
Anonymný nick
27.11.2014 17:53 | |
+0 -1
pri teplote 200 stupňov