Venčeky
20
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
dl
voda
150
g
Hera
300
g
hladká múka
6
ks
vajce
Krém
500
ml
mlieko
2
balíčky
Zlatý klas
150
g
kryštálový cukor
200
g
Hera
2
PL
tuzemský um
postup
1.
Všetko dáme variť, miešame rýchlo aby nám to neprihorelo. Do mierne vychladnutej zmesi pridávame vajcia ale postupne. Cez cukrárske vrecko robíme venčeky, na vymastenom plechu. Pred vložením do rúry ich ešte pokropíme vodou. Počas pečenia neotvárame rúru.
2.
Krém: Mlieko dáme variť, ak nám začne vrieť pridáme krémový prášok rozmiešaný v troške mlieka a cukru a prilejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnuť. Do
vychladnutej zmesi zapracujeme maslo a vyšlaháme hladký krém, potom ešte pridáme rum a ešte vyšľaháme.
Venčeky prekrojíme a naplníme ich plnkou a posypeme cukrom:)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.