Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka

kucharka26
kucharka26
10
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
750 ml
voda
150 g
kokos
100 g
sušené ovocie
1 dl
rum

Puding

250 ml
sójové mlieko
1/2 balíčkov
jahodový pudingový prášok
1 balíček
škoricový cukor

postup

2.
Uvaríme si klasický puding (z polovičnej dávky), na záver osladíme škoricovým cukrom.
3.
Sušené ovocie (prípadne i slnečnicové/tekvicový jadierka) zalejem rumom a necháme odležať cca 20 min.
4.
Pšeno dáme variť do vriacej vody na cca 15 min. Občas premiešame, voda sa musí celkom odpariť, vtedy je pšeno uvarené.
6.
K sušenému ovociu pridáme uvarené (kľudne i horúce) pšeno a poriadne všetko rozmixujeme na kašu.
7.
Rozmixovanú zmes preložíme do misky, pridáme uvarený puding a kokos.
8.
Všetko spolu premiešame a uložíme do bábovkovej formy.
9.
Pečieme pri teplote 220 stupňov 15 min., potom teplotu snížime na 160 stupňov a pečieme ďalších 40 min. Bábovku necháme poriadne vychladnúť !!!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zuzik7878
1.10.2013 17:04 | |
+0 -0
Milá kuchárka 26 :-) , keďže to bude moja premiéra v pečení bábovky, preto sa chcem opýtať ,či ju mám nechať vychladnúť vo forme, alebo ju mám hneď z nej vyklopiť a ešte otázočka pre laika , predpokladám že formu si mám vymastiť a pomúčiť ? Vyzerá chutne, tak som si ju vybrala ako favorita :-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...