Pridať recept

Rybia polievka s paradajkami

ingrediencie

400 g
paradajka
500 g
ryba
600 ml
rybací vývar
150 ml
suché biele víno
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
1 ks
fenikel
2 PL
mlieko
3 PL
šľahačka
1 PL
kukuričná múka
2 PL
slnečnicový olej
1 KL
cukor
čierne korenie
soľ
petržlenová vňať

postup

1.
Na sporák dáme vývar. Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju nadrobno, očistíme fenikel, opláchneme a nakrájame tiež nadrobno. Lístky môžeme odložiť bokom na ozdobu.
 
2.
Olej zohrejeme vo väčšom hrnci. Cibuľu a fenikel opražíme na miernom ohni.
3.
Zlejeme prebytočný olej, prilejeme víno, vývar a pridáme paradajky, cukor, bobkový list a dochutíme podľa chuti. Povaríme 10 minút.
4.
Z ryby stiahneme kožu a odstránime všetky kosti a mäso nakrájame na 2,5 cm kocky a dáme ich do hrnca. Opláchneme petržlenovú vňať. Pár vetvičiek dáme bokom, zvyšnú pokrájame a pridáme do polievky. Povaríme 5 minút.
5.
Zmiešame kukuričnú múku s mliekom. Keď je ryba uvarená vyberieme z polievky bobkový list, vmiešame kukuričnú múku a varíme, až kým polievka mierne nezhustne.
6.
Primiešame šľahačku, premiešame a polievku prehrejeme. Ozdobíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať