Pridať recept

Suflé z kozieho syra

ingrediencie

100 g
kozí syr
15 g
hladká múka
50 g
lieskovce
25 g
maslo
3 ks
vaječný bielok
1 ks
vaječný žĺtok
5 PL
mlieko
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Rúru predhrejeme na teplotu 190°C a do kanvice dáme zovrieť vodu. Oriešky pomelieme a dáme na panvicu a opražíme ich dozlata pričom ich stále miešame.
 
2.
Polovičku masla použijeme na vymastenie formičiek (ich obsah by mal byť 200 ml). Do všetkých 4 misiek rozdelíme oriešky a potrasieme nimi, aby sme vrstvou orieškov pokryli rovnomerne dno aj steny.
3.
V hrnci zohrejeme zvyšné maslo, primiešame múku a pri stálom miešaní varíme pol minútu. Potom dáme hrniec preč zo sporáka a pomaly prilievame mlieko. Omáčku necháme opätovne zovrieť a budeme miešať, až kým nezhustne. Ochutíme podľa chuti.
4.
Na malé kocky nakrájame kozí syr, pridáme viac ako polovicu omáčky a dôkladne premiešame. Keď sa syr roztopí, odstavíme hrniec a vmiešame žĺtok.
5.
Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov a jeho tretinu vmiešame do syrovej omáčky, aby sa pekne nadýchala, následne primiešame aj zvyšný sneh.
6.
Do 4 formičiek rozdelíme zvyšný syr a naberačkou nalejeme nákypové cesto. Formičky rozložíme na plech, ktorý do polovice zalejeme vodou. Pečieme 10 minút vo vrchnej časti rúry alebo kým suflé nevyskočí, mierne nestuhne a nedostane zlatú farbu. Servírujeme horúce priamo vytiahnuté z rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Feta cheese cubes and parsley on a wooden background
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...