Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Tofu guľky s jahodami a sušenými slivkami

kucharka26
kucharka26
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele neúdené tofu
150 g
špaldová hladká múka
4 PL
špaldová krupica
1,5 PL
olej
2 ks
vajce
1 KL
škorica
sušené slivky
jahody

postup

1.
Tofu vyberieme z obalu, prebytočnú vodu vylejeme a dáme do väčšej misky. Pridáme k nemu vajíčka a olej.
3.
K rozmixovanej zmesi pridáme postupne múku a krupicu, zamiesime rukami.
4.
Z cesta odrhujeme malé kúsky (pomáhame si múkou ak sa cesto lepí), vytvarujeme v ruke placku, dovnútra dáme jednu sušenú slivku alebo jahodu a guľku poriadne "uzavrieme".
5.
Hotové guľky hodíme do osolenej vriacej vody a počkáme, kým vyplavú na povrch.
6.
Vyplavené guľky preložíme do misky a podľa chuti ozdobíme. Môžeme poliať i čokoládou, posypať kakaom, škoricovým cukrom a pod. Osobne som navrch nedávala nič, kedže som ich pripravovala neskoro večer a ako správna kuchárka som ich musela ochutnať :).

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...