Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu guľky s jahodami a sušenými slivkami

kucharka26
kucharka26
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele neúdené tofu
150 g
špaldová hladká múka
4 PL
špaldová krupica
1,5 PL
olej
2 ks
vajce
1 KL
škorica
sušené slivky
jahody

postup

1.
Tofu vyberieme z obalu, prebytočnú vodu vylejeme a dáme do väčšej misky. Pridáme k nemu vajíčka a olej.
3.
K rozmixovanej zmesi pridáme postupne múku a krupicu, zamiesime rukami.
4.
Z cesta odrhujeme malé kúsky (pomáhame si múkou ak sa cesto lepí), vytvarujeme v ruke placku, dovnútra dáme jednu sušenú slivku alebo jahodu a guľku poriadne "uzavrieme".
5.
Hotové guľky hodíme do osolenej vriacej vody a počkáme, kým vyplavú na povrch.
6.
Vyplavené guľky preložíme do misky a podľa chuti ozdobíme. Môžeme poliať i čokoládou, posypať kakaom, škoricovým cukrom a pod. Osobne som navrch nedávala nič, kedže som ich pripravovala neskoro večer a ako správna kuchárka som ich musela ochutnať :).

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...