Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Tofu guľky s jahodami a sušenými slivkami

kucharka26
kucharka26
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele neúdené tofu
150 g
špaldová hladká múka
4 PL
špaldová krupica
1,5 PL
olej
2 ks
vajce
1 KL
škorica
sušené slivky
jahody

postup

1.
Tofu vyberieme z obalu, prebytočnú vodu vylejeme a dáme do väčšej misky. Pridáme k nemu vajíčka a olej.
3.
K rozmixovanej zmesi pridáme postupne múku a krupicu, zamiesime rukami.
4.
Z cesta odrhujeme malé kúsky (pomáhame si múkou ak sa cesto lepí), vytvarujeme v ruke placku, dovnútra dáme jednu sušenú slivku alebo jahodu a guľku poriadne "uzavrieme".
5.
Hotové guľky hodíme do osolenej vriacej vody a počkáme, kým vyplavú na povrch.
6.
Vyplavené guľky preložíme do misky a podľa chuti ozdobíme. Môžeme poliať i čokoládou, posypať kakaom, škoricovým cukrom a pod. Osobne som navrch nedávala nič, kedže som ich pripravovala neskoro večer a ako správna kuchárka som ich musela ochutnať :).

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...