Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu guľky s jahodami a sušenými slivkami

kucharka26
kucharka26
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele neúdené tofu
150 g
špaldová hladká múka
4 PL
špaldová krupica
1,5 PL
olej
2 ks
vajce
1 KL
škorica
sušené slivky
jahody

postup

1.
Tofu vyberieme z obalu, prebytočnú vodu vylejeme a dáme do väčšej misky. Pridáme k nemu vajíčka a olej.
3.
K rozmixovanej zmesi pridáme postupne múku a krupicu, zamiesime rukami.
4.
Z cesta odrhujeme malé kúsky (pomáhame si múkou ak sa cesto lepí), vytvarujeme v ruke placku, dovnútra dáme jednu sušenú slivku alebo jahodu a guľku poriadne "uzavrieme".
5.
Hotové guľky hodíme do osolenej vriacej vody a počkáme, kým vyplavú na povrch.
6.
Vyplavené guľky preložíme do misky a podľa chuti ozdobíme. Môžeme poliať i čokoládou, posypať kakaom, škoricovým cukrom a pod. Osobne som navrch nedávala nič, kedže som ich pripravovala neskoro večer a ako správna kuchárka som ich musela ochutnať :).

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...