Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu guľky s jahodami a sušenými slivkami

kucharka26
kucharka26
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele neúdené tofu
150 g
špaldová hladká múka
4 PL
špaldová krupica
1,5 PL
olej
2 ks
vajce
1 KL
škorica
sušené slivky
jahody

postup

1.
Tofu vyberieme z obalu, prebytočnú vodu vylejeme a dáme do väčšej misky. Pridáme k nemu vajíčka a olej.
3.
K rozmixovanej zmesi pridáme postupne múku a krupicu, zamiesime rukami.
4.
Z cesta odrhujeme malé kúsky (pomáhame si múkou ak sa cesto lepí), vytvarujeme v ruke placku, dovnútra dáme jednu sušenú slivku alebo jahodu a guľku poriadne "uzavrieme".
5.
Hotové guľky hodíme do osolenej vriacej vody a počkáme, kým vyplavú na povrch.
6.
Vyplavené guľky preložíme do misky a podľa chuti ozdobíme. Môžeme poliať i čokoládou, posypať kakaom, škoricovým cukrom a pod. Osobne som navrch nedávala nič, kedže som ich pripravovala neskoro večer a ako správna kuchárka som ich musela ochutnať :).

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...