Pridať recept

Zajac v smotanovej omáčke

ingrediencie

800 g
zadná časť zajaca
30 g
údená slanina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
ďumbier
trochu
nové korenie
trochu
muškátový kvet
50 g
maslo
50 g
mrkva
50 g
zeler
50 g
petržlen
3 dl
zeleninový vývar
1 PL
horčica
podľa chuti
šťava z citróna
podľa chuti
pomarančová šťava
1 PL
brusnicový kompót
1 dl
biele víno
2 dl
sladká smotana
2 PL
hladká múka

postup

1.
Mäso zo zajaca si umyjeme, odblaníme a prešpikujeme pásikmi slaniny. Zmiešame si v miske soľ a všetky koreniny, ktoré vtrieme do mäsa a odložíme na chladné miesto tak na 120 minút.
 
2.
Na panvici si roztopíme maslo a opražíme koreňovú zeleninu, ktorú sme pokrájali na plátky. K tomu pridáme mäso, opečené z oboch strán, podlejeme horúcim vývarom. Pridáme horčicu, podľa chuti citrónovú a pomarančovú šťavu, brusnicový kompót a dusíme až domäkka. Pri dusení treba mäso obracať a podlievať vývarom.
3.
Keď je mäso mäkké tak ho vyberieme a pokrájame. Šťavu zahustíme hladkou múkou, ktorú sme si predtým rozšľahali so smotanou. Ochutíme vínom a znova ešte pár minút povaríme. Ideálne je podávať so žemľovými knedličkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete ako pripraviť omáčku z výpeku?
Vždy, keď upečiete mäsko, nezabudnite na rýchlu a fantastickú omáčku z výpeku.
Výborné omáčky na cestoviny
5x chutné smotanové cestoviny na rýchlu večeru
Cestoviny a smotana v piatich jednoduchých receptoch, ktoré potešia celú rodinku.
Najslávnejšie dresingy
Najslávnejšie dresingy: Jednoduché recepty, ktoré sa hodia ku všetkému
Na grilovačku si radi pribalíme aj nejakú zaujímavú omáčku, ktorá výborne dochutí pečené mäso alebo...
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.