Čerstvý pstruh so zálevom
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
pstruh
125
g
roketa
5
ks
vlašské orechy
2
PL
rastlinný olej
1/4
KL
paprika
Zálev
6
PL
olej z vlašských orechov
2
PL
ryžový ocot
1
ks
šalotka
kôpor
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Na najvyššiu teplotu zohrejeme gril. Šalotku ošúpeme a nadrobno nakrájame a dáme do misky. Umyjeme, osušíme a nadrobno nakrájame kôpor a spolu s orechovým olejom, octom, korením a soľou pridáme do misky. Všetko dobre premiešame a odložíme.
2.
Lyžicou oleja vymastíme plech a rozložíme naň filety zo pstruha kožou nadol. Okoreníme ich, osolíme a budeme ich grilovať z jednej strany 5 - 8 minút, až kým nie uprostred nepresvitne biele, na povrchu zlaté a trošku hnedé po okrajoch.
3.
Zatiaľ čo sa ryby grilujú, zvyšný olej zohrejeme na panvici a pri stálom miešaní opražíme polovičky vlašských orechov. Dbáme, aby sa sfarbili, ale nezhnedli a nepripálili sa. Osušíme ich na papierovej utierke a nakrájame na hrubo.
4.
Umyjeme šalátové listy, osušíme a upravíme na 4 taniere. Na každý dáme filetu. Zálev premiešame, nalejeme na rybu a posypeme vlašskými orechmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.