Pridať recept

Bratislavský guláš

ingrediencie

500 g
hovädzie mäso
olej
4 ks
cibuľa
mletá červená paprika
soľ
2 PL
rajčiakový pretlak
20 g
hladká múka

postup

1.
Pripravíme mäso, nakrájame ho na menšie kúsky. Nakrájame nadrobno 3 cibule a potom opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme soľ štipku soli, mletú červenú papriku, mäso, necháme chvíľu podusiť. Premiešavame a podlievame vodou.
 
2.
Potom pridáme rajčiakový pretlak, poprášime múkou, podľa potreby podlejeme horúcou vodou a dusíme, až kým šťava nezhustne a neoddeľuje sa od tuku. Hotový guláš posypeme zvyšnou cibuľou nakrájanou na kolieska a dozlata opraženou na rozohriatom oleji. Môžeme primiešať aj na kolieska uvarené párky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
30.9.2013 13:48 | |
+13 -1
Takto gulas z masa nevyzera !!! na fotke je gulas zo slovenskej tocenej ,nakrajanej na kolieska a tie potom na stvrtky, co je v tanieri jasne viditelne...po mase nie je ani stopa ...Navyse su tam zemiaky, ktore sa v surovinach vobec nespominaju... Okrem toho pisete cas pripravy 20 minut !!!!!! chem vidiet to hovadie maso,ktore sa udusi za ten cas !!!Naco sem davate fotky pokrmov, ktore nezodpovedaju skutocnosti ???? !!!! Zavadzate casom pripravy aj celkovym vzhladom pokrmu !!!
Podobné články
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...