Hovädzia roláda s kyslou uhorkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie mäso z pliecka
100
g
párky
100
g
údená slanina
2
ks
kyslá uhorka
2
ks
cibuľa
1
dl
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
3
dl
mäsový vývar
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme, narežeme viackrát a vyklepeme na plát. Osolíme a okoreníme ho. Na tento plát si poukladáme polovicu plátkov slaniny, párky, na stĺpiky nakrájané uhorky. Potom plát zvinieme a previažeme niťou. Slaninu, čo ostala, nakrájame na kocky, roztopíme na pekáči. Potom roládu a opečieme ju zo všetkých strán.
2.
K roláde potom pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme, podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre. Pri pečení treba mäso obracať a podlievať šťavou. Pečieme cca 90 minút. Keď je roláda upečená, vyberieme ju, šťavu zahustíme smotanou a ešte pár minút povaríme. Môžeme podávať so zeleninou alebo zemiakovými knedličkami.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.