Pridať recept

Hovädzia roláda s kyslou uhorkou

ingrediencie

500 g
hovädzie mäso z pliecka
100 g
párky
100 g
údená slanina
2 ks
kyslá uhorka
2 ks
cibuľa
1 dl
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
3 dl
mäsový vývar

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, narežeme viackrát a vyklepeme na plát. Osolíme a okoreníme ho. Na tento plát si poukladáme polovicu plátkov slaniny, párky, na stĺpiky nakrájané uhorky. Potom plát zvinieme a previažeme niťou. Slaninu, čo ostala, nakrájame na kocky, roztopíme na pekáči. Potom roládu a opečieme ju zo všetkých strán.
 
2.
K roláde potom pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme, podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre. Pri pečení treba mäso obracať a podlievať šťavou. Pečieme cca 90 minút. Keď je roláda upečená, vyberieme ju, šťavu zahustíme smotanou a ešte pár minút povaríme. Môžeme podávať so zeleninou alebo zemiakovými knedličkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka je pravdepodobne jediná zelenina, ktorá je dodatočne balená. Fólia na nej má špecifickú,...