FOTORECEPT: Džúsovo-jahodový zákusok
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
180
g
palmarín
340
g
hladká múka
2
ks
žĺtok
4
PL
práškový cukor
2
štipky
soľ
8
PL
studená voda
múka na vysypanie plechu
tuk na vymastenie plechu
Plnka
1
liter
pomarančový džús
15
PL
Gustin
450
ml
studená voda
7
ks
žĺtok
150
g
palmarín
3
PL
med
2
balíčky
vanilínový cukor
Sneh
6
ks
vaječný bielok
5
PL
med
postup
1.
V mise spolu do hladka vymiesime zmäknuté maslo, žĺtok, štipku soli, múku, práškový cukor a vodu. Cesto dáme na 15 minút do chladničky.
2.
Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske. Cestom vystelieme vymastenú a vymúčenú formu, pričom vytvarujeme aj horný okraj. Cesto popicháme vydličkou a korpus dáme na 10-15 minút do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
3.
V hrnci ohrejeme džús, v ktorom rozpustíme vanilínový aj kryštálový cukor. Vodu zmiešame so škrobovou múškou (Gustinom), zmes nalejeme do džúsu a privedieme do varu. Povaríme do zhustnutia, odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
4.
Pomarančový krém vymiešame do hladka so zmäknutým maslom a žĺtkami.
5.
Polovicu pomarančovej plnky nanesieme na predpečený korpus, poukladáme nakrájané jahody, potom dáme ďalšiu polovicu plnky a vložíme späť do rúry na cca 30 minút.
6.
Z bielkov a medu vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na upečenú plnku a dáme krátko zapiecť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.