Pridať recept

Bravčová kotleta s farebnými paprikami

Bravčová kotleta s farebnými paprikami
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

2 ks
bravčová kotleta
2 strúčiky
cesnaku
350 g
farebná paprika
50 g
cherry paradajky
olej
zeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
sušené oregáno
4 lístky
čerstvé oregano

postup

1.
Bravčové kotlety umyjeme a osušíme, naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a potrieme prelisovanými strúčikmi cesnaku. Ochutené kotlety opečieme v panvici na oleji z každej strany 2-3 minúty. Mäso vyberieme a odložíme.
 
2.
Vo výpeku orestujeme na väčšie kúsky pokrájané farebné papriky. Osolíme, vložíme rozkrojené cherry paradajky, ochutíme sušeným oreganom, mletým čiernym korením a podlejeme zeleninovým vývarom. Ochutenú zmes preložíme do zapekacej misy, pridáme opečené mäso, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Krátko pred dopečením alobal odstránime a mäso dopečieme. Na záver ozdobíme lístkami čerstvého oregana.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Lečo guláš
Lečo guláš: Bravčový guláš s augustovou zeleninou
Jednoduchý guláš, ktorý chutí a vonia ako leto samo.
Domáce lečo
Poctivé domáce lečo z voňavej zeleniny + TRADIČNÝ a rokmi overený recept
Keď sa povie leto v pohári mnohí z nás si predstavia práve lečo.
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...