Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šúľance z tvarohového cesta

Ywett910
Ywett910
3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

230 g
mäkký tvaroh
170 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1 ks
vajce

Šúľance

podľa chuti
rozpustené maslo
70 g
strúhanka
podľa chuti
práškový cukor

postup

2.
Z cesta, klasickým spôsobom dlaňou vyšúľame šúľanec (s cestom sa dobre pracuje, nebolo treba podsypávať múkou)
3.
Na panvici opražíme na sucho, strúhanku do hneda. Treba stále miešať, aby nezhorela a podľa svojej chuti pridáme cukor, premiešame a odstavíme zo šporáku.
4.
Dáme variť vodu, pridáme troška soli a keď začne vrieť, vložíme šúľance a vareškou zľahka premiešame. Keď vyplávajú hore, tak ich povaríme ešte 4-5minút a sitkom vyberieme a troška opláchneme studenou vodou.
5.
Dáme do misy a posypeme opraženou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom. Prajem dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
darinecka741
3.6.2015 10:09 | |
+6 -1
práve som ich dokončila ,,,su výborne
suzich
2.3.2015 17:58 | |
+10 -0
SOM VĎAČNA ZA TENTO RECEPT. Práve sme s detmi dojedli. VEEEELMI NAM CHUTILO !!! Sice sme museli upravit na bezlepkovu a bezbielkovu verziu ale velmi nam chutilo. (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...