Pridať recept

Diviačie stehno na cesnaku

ingrediencie

500 g
diviačie stehno
30 g
údená slanina
3 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2 ks
cibuľa
trochu
olej
2 dl
masox
trochu
tymian

postup

1.
Keď je mäso odležané, tak ho odblaníme, umyjeme. Prešpikujeme ho slaninou, cesnakom, tymianom. Mäso osolíme a okoreníme. Na panvicu si dáme rozohriať olej a opražíme na ňom nahrubo nakrájanú cibuľu, zvyšný cesnak, potom vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán.
 
2.
Mäso potom podlejeme horúcim masoxom, prikryjeme a dusíme domäkka. Mäso treba počas dusenia obracať a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Keď je mäso už mäkké, vyberieme ho a šťavu rozmixujeme. Pred podávaním mäso nakrájame na plátky, poliate šťavou a so žemľovými knedľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zaváraniny
Trvanlivé pochúťky z cibule a cesnaku
Pripravte si túto sezónu aj zaujímavé trvanlivé prílohy z cibule a cesnaku.
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...