Pridať recept

Kardinálove rezy

ingrediencie

Cesto 1

2 ks
vajce
8 ks
žĺtok
80 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Cesto 2

8 ks
bielok
210 g
kryštálový cukor

Plnka

500 ml
smotana na šľahanie
2 ks
stužovač šľahačky

Na potretie

5 PL
slivkový lekvár

postup

1.
Cesto 1: 2 vajcia, žĺtky, cukor, vanilkový cukor, vyšľaháme do peny. Potom jemne zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto 2: 8 bielkov vyšľaháme do peny, postupne pridávame cukor a šľaháme spolu 10 minút na hustú penu.
 
2.
Väčší plech vyložíme papierom na pečenie. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme po dĺžke plechu 7 pásov bielkovej peny a pomedzi ne piškótové žlté cesto. Upečieme a necháme vychladnúť.
3.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačmi do tuha. Môžeme pridať aj práškový cukor podľa chuti.
4.
Papier odstránime a upečené cesto otočíme spodnou časťou na vrch. Natrieme celý plát slivkovým lekvárom. Na jednu polovicu nanesieme vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Prikryjeme druhou polovicou plátu. /Iba prehodíme, čím vytvoríme tunel/
5.
Uložíme do chladu. Potom už len posypeme práškovým a vanilkovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
retriever007
1.9.2015 13:20
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
BlazenaSadovska
31.8.2014 11:52 | |
+5 -3
Skúste pridať 2 - 3 polievkové lyžice GUSTINU Dr.Oetker, nezaručím na 100 %, že pomôže, ja som to vyskúšala u iného druhu koláčika a pomohlo (y)
Anonymný nick
30.8.2014 18:23 | |
+15 -6
Koláčik je výborný, robila som ho už zo 2-3 krát, ale zakaždým mi v rúre sneh krásne napuchne a po vybratí z rúry čím viac chladne, tým padá viac, až z neho ostane taká biela "vodová" placka, zachraňuje to tam len to cesto....Máte s tým niekto nejaké skúsenosti, za všetky rady vopred ďakujem.-..:)