Dúbravské piškótové rezy
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
hladká múka
100
g
margarín
50
g
práškový cukor
1
PL
kakao
1
ks
vajce
1/2
balíček
droždie
1
dl
mlieko
Plnka
1
liter
mlieko
6
KL
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
10
PL
hrubá múka
1
ks
maslo
1
balíček
guľaté detské piškóty
2
dl
rum
postup
1.
Zohrejem si mlieko a do vlažného pridáme droždie a necháme napučať. K tomu pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na tri diely, vyvaľkáme a dáme piecť na tri veľké plechy. V troche mlieka rozmiešame kryštálový cukor a hrubú múku s vanilkovým cukrom, vlejeme ho do vriaceho mlieka uvaríme hustý krém.
2.
Do teplého krému vmiešame maslo, ak je krém hustý, môžeme pridať trochu rumu. Polovicu krému vylejeme na upečený plát cesta a rovnomerne ho rozotrieme. Potom poukladáme naň nahusto piškóty. Tie polejeme rumom.
3.
Potom dáme druhý plát a postupejeme rovnako. Na plát dáme krém a rozotrieme a prikryjeme posledným plátom. Na tento plát dáme čokoládovú polevu. Koláč odložíme na pár hodín do chladničky, aby pláty cesta zmäkli.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.