Pridať recept

Kuracie stehienka v kávovo-grilovacej omáčke

Kuracie stehienka v kávovo-grilovacej omáčke
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

1 kg
kuracie stehno
2 PL
káva
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
500 ml
kečup
1 PL
ocot
2 PL
olej
soľ
mleté čierne korenie
1 KL
práškový cukor
1 KL
grilovacie korenie

postup

Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, pripravíme horúcu kávu a necháme vychladnúť. Vo väčšej nádobe zmiešame kečup, kávu, cibuľu, cesnak, ocot, soľ, korenie, koreniacu zmes na grilovanie, olej a cukor a necháme 10 minút odstáť.Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme a vložíme do pripravenej marinády, najlepšie na noc alebo aspoň na dve až tri hodiny.Marinované stehienka pečieme na rozpálenom grile alebo na grilovacej panvici najmenej 30 minút a často ich otáčame. Podávame so zeleninovým šalátom a pečivom.Príprava trvá cca 60 minút + čas na marinovanie: 3 až 12 hodín.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete ako pripraviť omáčku z výpeku?
Vždy, keď upečiete mäsko, nezabudnite na rýchlu a fantastickú omáčku z výpeku.
Výborné omáčky na cestoviny
5x chutné smotanové cestoviny na rýchlu večeru
Cestoviny a smotana v piatich jednoduchých receptoch, ktoré potešia celú rodinku.
Najslávnejšie dresingy
Najslávnejšie dresingy: Jednoduché recepty, ktoré sa hodia ku všetkému
Na grilovačku si radi pribalíme aj nejakú zaujímavú omáčku, ktorá výborne dochutí pečené mäso alebo...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...