Pridať recept

Sviečková roláda

ingrediencie

1 kg
hovädzia sviečkovica
50 g
prerastená slanina
1 ks
cibuľa
1 ks
pór
1 ks
červená paprika
1 ks
zelená paprika
trochu
olej
1 PL
pikantný kečup
štipiek
mletá červená paprika
100 ml
mäsový vývar
1 zväzok
rozmarín
podľa chuti
soľ

postup

1.
Pór umyjeme, nakrájame nadrobno spolu s cibuľou. Papriku a slaninu nakrájame na drobné kocky. Na rozohriatom oleji opržíme slaninu a cibuľu, pridáme pór, papriku a za stáleho miešania 5-6 minút dusíme. Posolíme, pridáme posekanú vňať, kečup a podusíme 5 minút.
 
2.
Sviečkovicu trikrát narežeme, roztlačíme na plát a potrieme pripravenou zeleninovou plnkou. Zvinieme na vrch poukladáme rozmarín a zaviažeme niťou. Do pekáča dáme olej, zohrejeme a roládu zo všetkých strán opečieme. Podlejeme vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút. Nakoniec upečené mäso nakrájame na plátky a podávame s dusenou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vyprážaná roláda z palacinkového cesta
7 podrobných a overených receptov na fantastické slané rolády
Zaviňte plnky od výmyslu sveta do syra, špenátu, palacinky či mäska a vychutnajte si famózne slané rolády.
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...