Sviečková roláda
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzia sviečkovica
50
g
prerastená slanina
1
ks
cibuľa
1
ks
pór
1
ks
červená paprika
1
ks
zelená paprika
trochu
olej
1
PL
pikantný kečup
štipiek
mletá červená paprika
100
ml
mäsový vývar
1
zväzok
rozmarín
podľa chuti
soľ
postup
1.
Pór umyjeme, nakrájame nadrobno spolu s cibuľou. Papriku a slaninu nakrájame na drobné kocky. Na rozohriatom oleji opržíme slaninu a cibuľu, pridáme pór, papriku a za stáleho miešania 5-6 minút dusíme. Posolíme, pridáme posekanú vňať, kečup a podusíme 5 minút.
2.
Sviečkovicu trikrát narežeme, roztlačíme na plát a potrieme pripravenou zeleninovou plnkou. Zvinieme na vrch poukladáme rozmarín a zaviažeme niťou. Do pekáča dáme olej, zohrejeme a roládu zo všetkých strán opečieme. Podlejeme vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút. Nakoniec upečené mäso nakrájame na plátky a podávame s dusenou zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.