Pridať recept

Františkánska torta

ingrediencie

Bledé cesto

6 ks
vajce
180 g
kryštálový cukor
180 g
hladká múka

Tmavé cesto

6 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
150 g
hladká múka
30 g
kakao

Plnka

300 g
kryštálový cukor
4 dl
mlieko
1 balíček
Zlatý klas
2 ks
Helia
trochu
rum
1 hrsť
mleté orechy
trochu
kakao

postup

1.
Pri príprave prvého cesta vyšľahám žĺtky s cukrom, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a múku. Cesto upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme.
 
2.
Pri druhom ceste znova vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme sneh, múku, kakao. Upečieme ho rovnako ako prvé cesto.
3.
Plnka: Z cukru, mlieka, Zlatého klasu uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť. Keď je kaša vychladnutá vmiešame do nej 2 Helie. Kašu vyšľaháme a rozdelíme na 2 polovice. Do jednej pridáme orechy a trochu rumu, do druhej kakao.
4.
Upečený kakaový plát pokropíme rumom a natrieme ríbezľovým džemom, na to dáme orechovú plnku, položíme bledý plát. Ten znova pokropíme rumom, natrieme džemom a čokoládovou plnkou. Vrch torty polejeme čokoládovou polevou, orechmi a dozdobíme podľa fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.11.2013 08:30 | |
+0 -3
taku skaredu tortu som snad este ani nevidela (n)
Podobné články
Video: Veľkonočný koláčik upečený v škrupinke
Rozmýšľate nad veľkonočnou výslužkou pre koledníkov? Prekvapte ich netradičným veľkonočným...
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...