Pridať recept

FOTORECEPT: Marhuľová roláda

9
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

cesto
5 ks
vajce
5 PL
práškový cukor
4 PL
múka polohrubá
1 PL
kakao
plnka
500 g
jemný tvaroh mäkký
200 g
smotana kyslá 16
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
práškový cukor
750 g
marhule čerstvé

postup

1.
Najskôr vyšľaháme sneh. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku.
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
 
2.
Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
3.
A nakoniec vmiešame kakao.
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
4.
Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút)
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
5.
Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75)
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
6.
Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
7.
Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme plnkou. Zvyšnú plnku si odložíme a roládu opäť zavinieme.
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
8.
Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a poukladáme prekrojené marhule.
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
9.
A natrieme zvyškom plnky a poukladáme ešte marhule.
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
10.
Priložíme odrezaný pás cesta, ktorý predtým ešte môže potrieť marhuľovým lekvárom a dáme stuhnúť do chladničky (niekedy dám aj do mrazničky) aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
11.
Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
12.
A ľubovoľne ozdobíme.
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
13.
Ja som ešte posypala kakaom.
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
14.
Prajem dobrú chuť!
Fotorecept: Marhuľová roláda
Fotorecept: Marhuľová roláda
Zdroj: Ywett910
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...