Palacinky s mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové karé bez kosti
soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie alebo čili korenie
worčestrová omáčka
olej
4
ks
čerstvá paradajka
1
ks
kápia
Palacinky
50
g
polohrubá múka
1/2
dl
mlieko
1
ks
vajce
postup
1.
Bravčové mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, worčestrovou omáčkou. Mäso necháme minimálne 4 hodiny odležať. Mäso potom orestujeme na panvici, kde sme dali rozohriať olej. Keď je mäso hotové, pridáme paradajky nakrájané na štvrtky a na rezance pokrájanú papriku. Na panvici ich tiež chvíľu orestujeme. Treba si dávať pozor na to, aby sme zeleninu nerozvarili na lečo.
2.
Palacinky si pripravíme z múky, vajíčka a mlieko. Rozmixujeme, aby nám vzniklo hladké cesto. Z neho urobíme klasické palacinky, ale trochu väčšie a hrubšie. Palacinku naplníme mäsom s paradajkami a paprikou. Ak máme doma syr, tak ich môžeme posypať syrom a potom ich zvinieme. Môžeme k tomu podávať opečený chlieb.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.