Pridať recept

Divina na smotane

ingrediencie

srnčí chrbát alebo iná divina
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
3 ks
bobkový list
zrniečka čierneho korenia
1,5 dl
ocot
soľ
slanina
horčica
kyslá smotana
kryštálový cukor
brusnicový džem alebo kompót

postup

1.
Všetku zeleninu pokrájame na kolieska, pridáme ocot, koreniny a varíme v 0,5 litra vody asi 5 minút. Vznikne tzv. moridlo.
 
2.
Srnčí chrbát prešpikujeme údenou slaninou, vložíme do vychladnutého moridla a necháme týždeň v chlade.
3.
Po týždni vylejeme šťavu so zeleninou do hrnca, pridáme mäso a zakryté ho necháme asi hodinu dusiť. Potom ho vyberieme, potrieme horčicou a dáme zapiecť asi na 30 minút do rozohriatej rúry aj so zeleninou.
4.
Z cukru si urobíme karamel a pridáme doň rozmixovanú zeleninu s výpekom. Omáčku povaríme a primiešame kyslú smotanu.
5.
Hotové mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a ozdobíme brusnicami. Vhodná príloha: žemľová knedľa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať