Rybacie guľky v paradajkovej omáčke
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
ryba kapor, filé z tresky
1
ks
vajce
6
strúčikov
cesnaku
6
ks
paradajka
2
ks
paprika
1
PL
múka
1
PL
hrubá soľ
petržlenová vňať
2
PL
olej
soľ
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
oregano
majorán
bazalka
tymian
šafrán
postup
1.
Rybu dôkladne očistíme, umyjeme a vykostíme. Kúsky mäsa položíme na mriežku alebo na sito a posypeme hrubozrnou soľou. Necháme odstáť 15 minúť, potom mäso zomelieme. Zomletú rybu vložíme do misy, pridáme posekaný cesnak, petržlenovú vňať, koreniny, celé vajce, lyžičku oleja a dôkladne vymiešame. Potom vytvarujeme guľky vo veľkosti orecha. Ak je hmota priveľmi riedka, prisypeme trochu múky.
2.
Do hrnca dáme lyžicu oleja a pokrájané paradajky, ktoré sme predtým sparili a ošúpali. Osolíme a na slabom ohni dusíme. Šafrán dáme do pohára s horúcou vodou. Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na tenké pásiky. Keď sa paradajky začnú variť, pridáme papriku a prikryjeme. Varíme na miernom ohni asi 10 minút, potom prilejeme vodu so šafránom a necháme zovrieť.
3.
Guľky vložíme do omáčky, znova necháme zovrieť, potom plameň zmiernime na minimum a varíme ešte asi 15 minút.
4.
Guľky vyberieme, omáčku prepasírujeme a znova ju na ne nalejeme. Vhodná príloha: dusená ryža.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.