Krémový jahodový sen
16
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
130
g
maslo
80
g
cukor
2
ks
vajce
1
balíček
vanilínový cukor
150
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do perníka DrOetker
2
PL
mlieko
Na náplň
500
g
jahody
80
g
cukor
500
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
želatínový stužovač
100
ml
vlažná voda
Na ozdobenie
250
g
jahody
50
g
marhuľový džem
250
ml
smotana na šľahanie
25
g
nasekané pistácie
postup
1.
Na prípravu cesta vymiešame elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme vajcia a vyšľaháme. Premiešame múku s kypriacim práškom a striedavo s mliekom zašľaháme do peny. Cesto nalejeme do vymastenej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 20 minút
2.
Uvoľníme okraj formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Potom okolo korpusu umiestnime očistený okraj formy.
3.
Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Polovicu jahôd rozmixujeme ponorným mixérom a zmiešame s cukrom. Druhú polovicu jahôd nakrájame na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme spolu s vodou podľa návodu na obale. Pridáme rozmixované jahody a kúsky jahôd. Jahodovú náplň rozotrieme na korpus a uhladíme. Tortu odložíme na 1 hodinu do chladničky.
4.
Pred zdobením odstránime okraj formy. Umyté a očistené jahody rozkrájame na polovice a rozložíme na tortu. Marhuľový džem zahrejeme a pomocou štetca alebo pierka potrieme jahody. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na okraj torty. Povrch posypeme pistáciami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.