Pridať recept

Sladká motýlia torta

16
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

4 ks
vajce
150 g
cukor
1 balíček
vanilínový cukor
100 g
hladká múka
2 KL
kypriaci prášok do perníka DrOetker
50 g
kukuričný škrob Dr Oetker
20 g
kakao

Na ovocnú náplň

500 g
kiwi
150 ml
voda
1 balíček
zlatý klas DrOetker
50 g
cukor

Na smotanovú náplň

100 g
horká čokoláda
250 ml
smotana na šľahanie
400 g
biely jogurt
50 g
práškový cukor
1 balíček
želatínový stužovač Dr Oetker
100 ml
vlažná voda

Na ozdobenie

1 balíček
Tubičky na zdobenie Dr.Oetker
1 ks
kiwi

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Premiešame múku s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a preosejeme. Ručne krátko vmiešame do peny. Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 20 minút
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
3.
Na prípravu ovocnej náplne olúpeme kivi a pokrájame na kocky. Spolu so 100 ml vody uvedieme do varu. Premiešame zlatý klas s cukrom a zvyšnou vodou, primiešame k variacemu sa ovociu a necháme prejsť varom.
4.
Na prípravu smotanovej náplne nasekáme čokoládu na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Jogurt zmiešame s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu a vmiešame do jogurtu. Pridáme šľahačku, nasekanú čokoládu a zľahka ručne zamiešame.
5.
Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Na spodný diel nanesieme ovocnú náplň a vytvarujeme do kupoly tak, aby zostal 1 cm voľný okraj. Na náplň pritlačíme prostredný diel korpusu, zľahka pritlačíme a potrieme polovicou smotanovej náplne. Položíme posledný diel korpusu a potrieme zvyšnou smotanovou náplňou. Na ozdobenie použijeme tubičky a podľa obrázku spoločne s kivi ozdobíme.
Sladká motýlia torta
Sladká motýlia torta
Zdroj: Dr.oetker
6.
Tortu uložíme do chladničky a necháme najmenej 2 hodiny stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Súťaž: Farebné pečenie s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému Farebné pečenie o 7 balíčkov produktov...
Hroznové vrkôčiky
Súťaž: Veľkonočné prípravy s Dr.Oetker
Veľká noc a s ňou aj príprava najrôznejších sladkých, či slaných dobrôt sa blíži. Veľkonočné...
Marhulovy
Želírovacie tipy a produkty, s ktorými sa džem vždy vydarí
Leto, to nie sú len dovolenky, či spomienky na prázdniny u babičky, ale aj zaváranie dobrôt. Vykúzlite si doma...
Droetker jablkovy kolac
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému jesenné recepty o 7 balíčkov produktov a pomocníkov...
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Kysnuté sú najlepšie! Vedieť upiecť chutný a nadýchaný koláč z kysnutého cesta je umenie, ktoré si...
Súťaž: Hravý Deň detí s Dr.Oetker
Deti majú raz do roka svoj veľký sviatok, a preto je dôležité ho poriadne osláviť. Ak do prípravy lákavých...