Sladká motýlia torta
16
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
4
ks
vajce
150
g
cukor
1
balíček
vanilínový cukor
100
g
hladká múka
2
KL
kypriaci prášok do perníka DrOetker
50
g
kukuričný škrob Dr Oetker
20
g
kakao
Na ovocnú náplň
500
g
kiwi
150
ml
voda
1
balíček
zlatý klas DrOetker
50
g
cukor
Na smotanovú náplň
100
g
horká čokoláda
250
ml
smotana na šľahanie
400
g
biely jogurt
50
g
práškový cukor
1
balíček
želatínový stužovač Dr Oetker
100
ml
vlažná voda
Na ozdobenie
1
balíček
Tubičky na zdobenie Dr.Oetker
1
ks
kiwi
postup
1.
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Premiešame múku s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a preosejeme. Ručne krátko vmiešame do peny. Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 20 minút
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
3.
Na prípravu ovocnej náplne olúpeme kivi a pokrájame na kocky. Spolu so 100 ml vody uvedieme do varu. Premiešame zlatý klas s cukrom a zvyšnou vodou, primiešame k variacemu sa ovociu a necháme prejsť varom.
4.
Na prípravu smotanovej náplne nasekáme čokoládu na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Jogurt zmiešame s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu a vmiešame do jogurtu. Pridáme šľahačku, nasekanú čokoládu a zľahka ručne zamiešame.
5.
Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Na spodný diel nanesieme ovocnú náplň a vytvarujeme do kupoly tak, aby zostal 1 cm voľný okraj. Na náplň pritlačíme prostredný diel korpusu, zľahka pritlačíme a potrieme polovicou smotanovej náplne. Položíme posledný diel korpusu a potrieme zvyšnou smotanovou náplňou. Na ozdobenie použijeme tubičky a podľa obrázku spoločne s kivi ozdobíme.
6.
Tortu uložíme do chladničky a necháme najmenej 2 hodiny stuhnúť.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.