Zamatová roláda
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vaječný bielok
4
PL
práškový cukor
30
g
kakao
6
ks
vaječný žĺtok
trochu
tuk na vymastenie
smotana na šľahanie
postup
1.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Do neho vmiešame práškový cukor, potom pridáme po jednom žĺtku a nakoniec primiešame kakao. Papier na pečenie vymažeme tukom, naň rozložíme cesto a zvoľna upečieme. Po upečení hneď cesto zvinieme aj s papierom a necháme tak vychladnúť.
2.
Po vychladnutí rozvinieme a naplníme vyšľahanou šľahačkou. Zvinieme znova do rolády a necháme vychladiť v chladničke.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.