Pridať recept

Kelové karbonátky

ingrediencie

750 g
kel
2 ks
vajce
50 g
hladká múka
150 g
strúhanka
trochu
soľ
1 strúčik
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
olej na vyprážanie

Na obaľovanie

200 g
hladká múka
2 ks
vajce
trochu
mlieko
200 g
strúhanka

postup

Kel si nakrájame a sparíme v horúcej osolenej vode. Keď je vychladnutý, zomelieme ho na mäsovom mlynčeku. Pridáme k nemu vajce, múku, strúhanku, soľ, rozotretý cesnak, mleté čierne korenie a dobre premiešame. Vyformujeme si karbonátky, obalíme múkou, vajcami, ktoré sme si rozšľahali s trochou mlieka. Obalíme nakoniec v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Takto sa z ružičkového kelu stane absolútna pochúťka
Máte doma túto zeleninu? Pridajte slaninu a máte luxusnú večeru pre celú rodinu za PÁR EUR, všetci pýtajú dupľu!
Opäť je tu sezóna ružičkového kelu. Ak ste nad ním doteraz ohŕňali nos, čítajte ďalej. Máme pre vás...
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí!
Niektoré odrody zeleniny a šalátu ešte len teraz čakajú na svoje zasadenie. Týmto rastlinám sa darí aj...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...