Pridať recept

Jelenie stehno so smotanou

ingrediencie

500 g
jelenie stehno
80 g
údená slanina
soľ
mleté čierne korenie
5 ks
borievka
2 dl
kyslá pochúťková smotana
40 g
maslo

postup

Mäso necháme odležať, potom ho naklepeme, odblaníme a husto popreťahujeme pokrájanou údenou slaninou. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletými borievkami. Pekáč vyložíme plátkami slaniny, na ktorú položíme pripravené mäso. Mäso vložíme do rúry a pečieme, kým slanina nezožltne. Potom ho podlejeme kyslou smotanou, obložíme maslom a upečieme do mäkka. Mäso občas podlejeme horúcou vodou. Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame s viedenskou knedľou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať