Pridať recept

Fazuľový krém s údeným mäsom

ingrediencie

150 g
biela fazuľa
200 g
údené mäso
1 trochu
olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
mrkva
1/2 ks
zeler
1 ks
paprika
1 PL
paradajkový pretlak
1 ks
bobkový list
štipiek
čili korenie
1 PL
hladká múka
20 g
maslo
štipiek
soľ

postup

Prebratú fazuľu umyjeme a namočíme do studenej vody na niekoľko hodín. Potom uvaríme spolu s údeným mäsom domäkka. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, očistenú papriku a spolu s korením, bobkovým listom a svetlou zápražkou pridáme k fazuli. Varíme aspoň 20 minút. Mäkké mäso vyberieme, polievku rozmixujeme, pridáme paradajkový pretlak, pretlačený cesnak, soľ a krátko povaríme. Údené mäso nakrájame na kocky a pri podávaní vložíme do polievky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Pea soup with smoked pork and croutons is in the plate
Najlepšie zimné polievky na jednom mieste: Zahrejú, zasýtia a neurobia prievan v peňaženke, fazuľová, kapustová aj cesnačka (recepty)
Výborné husté polievky, ktoré zahrejú, zasýtia a viete ich pripraviť za málo peňazí. V zime tento výber oceníte najviac.
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...