Pridať recept

Šľahačkový zákusok

8
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
200 g
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok
1 balíček
okrúhle piškóty
150 ml
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vanilkový puding
5 PL
kryštálový cukor
1 ks
prášková šľahačka
200 ml
mlieko
1 pohár
sirup
100 g
lekvár
1 ks
stužovač šľahačky
100 ml
rum

postup

1.
Žĺtky si oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme do tuha a postupne pridávame kryštálový cukor. Potom pridáme žĺtka šľaháme do peny. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a zľahla vmiešame do cesta.
 
2.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou pomučeny plech alebo môžeme použiť papier na pečenie. Ak je cesto upečené, vyklopíme ho a necháme ho vychladnúť. Korpus si rozrežeme na 2 polovice. Na jednu rozotrieme lekvár podľa potreby a na neho poukladáme piškóty namočené v sirupe.
3.
Puding: mlieko, kryštálový cukor a vanilkový cukor dáme do hrnca privedieme do varu a keď nám začne mlieko vrieť tak pridáme puding ktorý sme rozmiešali v troške mlieka, varíme do zhusnutia. Odstavíme a hneď puding rozotrieme na koláč.
4.
2 korpus pomrvíme pridáme do neho rum a sirup urobíme z neho cesto, na ktoré dáme na piškóty, potom pridáme uvarený puding a necháme ho stuhnúť a vychladnúť. Keď vychladne tak urobíme šľahačku podľa návodu ale pridáme do nej ešte stužovač. Šľaháčku dáme na vrch a posýpeme farebnými cukríkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať