Sviatočný koláč
30
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
200
g
kryštálový cukor
200
g
polohrubá múka
1
ks
kypriaci prášok
100
g
mleté orechy
Krém
200
ml
mlieko
5
ks
vaječný žĺtok
200
g
Hera
200
g
práškový cukor
5
ks
vaječný bielok
10
PL
studená voda
postup
1.
4 žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Striedavo pridávame studenú vodu, pomleté orechy a múku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Alebo na mastný papier môžeme cesto vyliať.
2.
Za stáleho miešania uvaríme mlieko, do ktorého sme dali múku a 5 žĺtkov a uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na upečené a vychladnuté cesto. 5 bielkov vyšľaháme vo vodnom kúpeli na tuhý sneh. Sneh natrieme na žĺtkový krém. Povrch koláča podľa vkusu posypeme čokoládou a nakrájame na rezy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.