Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sviatočný koláč

Mirka281011
Mirka281011
30
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
200 g
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok
100 g
mleté orechy

Krém

200 ml
mlieko
5 ks
vaječný žĺtok
200 g
Hera
200 g
práškový cukor
5 ks
vaječný bielok
10 PL
studená voda

postup

1.
4 žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Striedavo pridávame studenú vodu, pomleté orechy a múku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Alebo na mastný papier môžeme cesto vyliať.
2.
Za stáleho miešania uvaríme mlieko, do ktorého sme dali múku a 5 žĺtkov a uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na upečené a vychladnuté cesto. 5 bielkov vyšľaháme vo vodnom kúpeli na tuhý sneh. Sneh natrieme na žĺtkový krém. Povrch koláča podľa vkusu posypeme čokoládou a nakrájame na rezy.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...