Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sviatočný koláč

Mirka281011
Mirka281011
30
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
200 g
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok
100 g
mleté orechy

Krém

200 ml
mlieko
5 ks
vaječný žĺtok
200 g
Hera
200 g
práškový cukor
5 ks
vaječný bielok
10 PL
studená voda

postup

1.
4 žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Striedavo pridávame studenú vodu, pomleté orechy a múku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Alebo na mastný papier môžeme cesto vyliať.
2.
Za stáleho miešania uvaríme mlieko, do ktorého sme dali múku a 5 žĺtkov a uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na upečené a vychladnuté cesto. 5 bielkov vyšľaháme vo vodnom kúpeli na tuhý sneh. Sneh natrieme na žĺtkový krém. Povrch koláča podľa vkusu posypeme čokoládou a nakrájame na rezy.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...