Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
24660
receptov

Sviatočný koláč

Suroviny na 30 porcií:

  • 4 ks vajce
  • 200 g kryštálový cukor
  • 200 g polohrubá múka
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 100 g mleté orechy
  • Krém:

  • 200 ml mlieko
  • 5 ks vaječný žĺtok
  • 200 g Hera
  • 200 g práškový cukor
  • 5 ks vaječný bielok
  • 10 PL studená voda
  • Čas prípravy: + min.
Prepočítať na porcie

Postup receptu:

  • 1.
    4 žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Striedavo pridávame studenú vodu, pomleté orechy a múku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Alebo na mastný papier môžeme cesto vyliať.
  • 2.
    Za stáleho miešania uvaríme mlieko, do ktorého sme dali múku a 5 žĺtkov a uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na upečené a vychladnuté cesto. 5 bielkov vyšľaháme vo vodnom kúpeli na tuhý sneh. Sneh natrieme na žĺtkový krém. Povrch koláča podľa vkusu posypeme čokoládou a nakrájame na rezy.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
80 100 1

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Sviatočný koláč.

Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Jablká v župane

Umyjeme jablká, ošúpeme ich a jadra veľmi opatrne vyrežeme tak, aby zostali v celku. Jablká v miske premiešame so škoricovým cukrom, citrónovou šťavou a cukrom. Prikryjeme ich a necháme ich odstáť,...

Recept od: torticka2 torticka2

Juhoslovanský krémeš

Recept som našla v časopise, vyskúšala som ho a chutil všetkým. Je super.

Grófkin koláč

Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme...

Recept od: gurmanka gurmanka

Jablkový koláč s plnkou

Z múky, cukru, masla, žĺtku a soli vypracujeme cesto, ktoré na 20 minút odložíme do chladničky. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu. Prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech...

Fotorecept: Makový perník s banánom

V miske zmiešame múku s práškom do perníka, mletým makom, nastrúhanou kôrou z citróna a perníkovým korením.. K sypkým surovinám pridáme vajcia, tekutý med, sójové mlieko a šťavu z citróna.. Všetko...

Recept od: hanus_prg hanus_prg

Fotorecept: Osie hniezda z tvarohového cesta

Keď chcete rýchlo a chutne napiecť, našli ste ten pravý recept :-) Všetko dokopy bude trvať len 45 minút. Je možné spraviť aj zdravú verziu, napríklad použitím špaldovej múky, hnedého cukru,...

Recept od: alex3770 alex3770

Jablkové muffiny

Recept je vhodný ako dezert.

Recept od: dara692 dara692

Kefírová buchta

Natrafila som naň len nedávno, no s tak vynikajúcim a vláčnym koláčikom sa musím podeliť. Pôvodný recept som upravila podľa seba.

Recept od: RENYA3 RENYA3

Vegánsky ovsený koláč s makom

Každý koláč u nás doma vzniká príležitostne a náhodou. Príležitosť nájdeme vždy a tak skúšame využívať zvyšky plodín, maku po sáčkoch v poličke. Aby bol dôvod kúpiť nové a čerstvejšie. Keďže u nás sa...

Pralinky s vaječným likérom

Na prípravu praliniek vypláchneme formu studenou vodou.. Želatínu pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Do rozpustenej želatíny metličkou vmiešame vaječný likér. Zmes vlejeme do silikónovej...

Recept od: Dr.oetker Dr.oetker
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Koláče a dezerty

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×