Baraní guláš
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
baranie mäso zo stehna
40
g
tuk
50
g
cibuľa
trochu
mletá červená paprika
soľ
trochu
rasca
3
ks
zelená paprika
1
PL
paradajkový pretlak
20
g
hladká múka
postup
1.
Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk a pokrájame ho na väčšie kusy. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku, pridáme mletú červenú papriku.
2.
Potom pridáme pokrájané mäso, trocha rasce, soľ a bez podlievania dusíme, až kým sa šťava celkom nevyparí a mäso sa nezačne pripekať. Podlejeme ho horúcou vodou a prikryté dusíme. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme paradajkový pretlak a pokrájanú zelenú papriku. Dusíme do mäkka.
3.
Nakoniec zaprášime múkou, chvíľu povaríme a rozriedime horúcou vodou. Šťava nemusí byť veľmi hustá. Ak chceme pripraviť guláš bez zahustenia, musíme pridať viac tuku.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.