Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Maslové halušky

vegetarianka3
vegetarianka3
5
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 dl
mlieko
50 g
maslo
trochu
soľ
250 g
hrubá múka
2 ks
vajce

postup

1.
Mlieko, maslo a trochu soli dáme do hrnca a varíme. Do vriaceho mlieka vsypeme za stáleho miešania preosiatu múku a miešame, až kým sa cesto neprestane lepiť na steny nádoby. Potom odstavíme z ohňa. Keď bude vychladnuté, pridáme doň po jednom vajcia.
2.
Z takto pripraveného cesta vykrajujeme lyžicou halušky a hádžeme ich do osolenej vriacej vody, kde ich varíme 2 až 5 minút. Po uvarení halušky prepláchneme najprv studenou a potom teplou vodou, aby nevychladli. Podávame k minútkam.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...