Pridať recept

Miešaná marmeláda

20
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
rozmačkaných jahôd
1 kg
pomletých marhúl
1 kg
pomletých sliviek
1 kg
rozmačkaných čierných malín
6 ks
Gelfix 11
4 kg
kryštálový cukor

postup

1.
Ovocie na túto marmeládu nie je zrelé v záhrade súčasne naraz, treba si dať rozmačkané alebo pomleté ovocie do mrazničky. Keď budeme mať zamrazené všetko ovocie na marmeládu, vytiahneme si ho a dáme do veľkého hrnca aj s vreckom rozmraziť.
 
2.
Z rozmrazeného ovocia vyberieme vrecka a rozmrazenú hmotu ohrejeme. Podľa návodu na vrecúšku Gelfixu uvaríme marmeládu. Teda v troške cukru rozmiešame prášok a vysypeme do ovocia, prevaríme po 5-10 minutách, pridáme zvyšný cukor a rozvaríme asi 5 minút.
3.
Odoberieme penu a horúcu marmeládu plníme do suchých pohárov. Zaviečkujeme, pohár prevrátime na 5 minút hore dnom a potom zabalíme do deky.
4.
Z daného množstva uvaríme asi 20 pohárov od horčice či tatarskej omáčky. Môžme ho uvariť hocikedy aj v zime aj z ľubovolného ovocia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.