Miešaná marmeláda
20
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
rozmačkaných jahôd
1
kg
pomletých marhúl
1
kg
pomletých sliviek
1
kg
rozmačkaných čierných malín
6
ks
Gelfix 11
4
kg
kryštálový cukor
postup
1.
Ovocie na túto marmeládu nie je zrelé v záhrade súčasne naraz, treba si dať rozmačkané alebo pomleté ovocie do mrazničky. Keď budeme mať zamrazené všetko ovocie na marmeládu, vytiahneme si ho a dáme do veľkého hrnca aj s vreckom rozmraziť.
2.
Z rozmrazeného ovocia vyberieme vrecka a rozmrazenú hmotu ohrejeme. Podľa návodu na vrecúšku Gelfixu uvaríme marmeládu. Teda v troške cukru rozmiešame prášok a vysypeme do ovocia, prevaríme po 5-10 minutách, pridáme zvyšný cukor a rozvaríme asi 5 minút.
3.
Odoberieme penu a horúcu marmeládu plníme do suchých pohárov. Zaviečkujeme, pohár prevrátime na 5 minút hore dnom a potom zabalíme do deky.
4.
Z daného množstva uvaríme asi 20 pohárov od horčice či tatarskej omáčky. Môžme ho uvariť hocikedy aj v zime aj z ľubovolného ovocia.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.