Pridať recept

Zeleninové karbonátky

ingrediencie

150 g
mrkva
100 g
kel
150 g
karfiol
soľ
2 ks
vajce
20 g
hladká múka
mleté čierne korenie
110 g
strúhanka
trochu
hladká múka
trochu
strúhanka na obaľovanie
150 g
tuk na vyprážanie

postup

1.
Očistenú a umytú zeleninu pokrájame na väčšie kúsky a vložíme do horúcej osolenej vody. Uvaríme do polomäkka, scedíme a necháme odkvapkať. Vychladnutú zeleninu zomelieme na mlynčeku, pridáme múku, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie a strúhanku.
 
2.
Musí nám vzniknúť tuhšia masa. Sformujeme z nej karbonátky, ktoré obalíme múkou, rozšľahaným 1 vajcom a strúhankou. Vypražíme ich na malom množstve tuku. Môžeme podávať so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.