Vyprážané kuracie stehná s cibuľou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie stehno
3
ks
šalotka
trochu
petržlenová vňať
trochu
olej
1
PL
citrónová šťava
100
g
hrubá múka
2
ks
vajce
50
g
strúhanka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Stehná umyjeme, vykostíme a zbavíme kože. Šalotky očistíme, jednu najemno postrúhame, zvyšné nakrájame na hrubšie kolieska. Postrúhanú cibuľu zmiešame s posekanou vňaťou, 3 lyžicami oleja, 1 lyžicou citrónovej šťavy, soľou a korením. Marinádou potrieme mäso a necháme aspoň 2 hodiny odležať.
2.
Odležané stehná necháme odkvapkať, obalíme v múke, vajciach rozšľahaných so soľou a v preostiatej strúhanke. Vyprážame na rozohriatom oleji z oboch strán. Kolieska cibule obalíme v múke, vypražíme na horúcom oleji, vyberieme dierkovanou lyžicou, necháme odkvapkať a pridáme ku stehnám. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.