Pridať recept

Hydinový špíz

ingrediencie

400 g
kuracie prsia
2 ks
cibuľa
250 g
prerastená slanina
1 KL
soľ
1/4 KL
mletý zázvor
3 PL
sójová omáčka
trochu
olej
100 ml
biele víno
2 strúčiky
cesnaku
3 PL
med

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Pripravíme marinádu zo sójovej omáčky, 100 ml oleja, vína, pretlačeného cesnaku, soli a zázvoru. Mäso vložíme do marinády a na chladnom mieste necháme 24 hodín odležať, občas premiešame.
 
2.
Cibuľu nakrájame na štvrtky, slaninu na plátky a spolu s odkvapkaným mäsom striedavo napichujeme na drevené špajdle. V pekáči na rozohriatom oleji opečieme zo všetkých strán, dáme do vyhriatej rúry a pečieme domäkka. Pred dopečením špíz často potrierame medom rozmiešaným so sójovou omáčkou. Podávame so zeleninou.
3.
TIP: Môžeme piecť aj vonku na grile.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
kuracia roláda
7x dokonalé kuracie závitky na nedeľný obed
Kuracie mäsko s rafinovanými plnkami. Je čas na nedeľný obed!
Kuracie prsia verzus stehná
Máte radšej kuracie prsia alebo stehná? Ktoré sú chutnejšie, výživnejšie a lacnejšie?
Je medzi kuracími prsiami a stehnami vôbec nejaký rozdiel? A ktorý výrez vkladáte do košíka častejšie?
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?