Pridať recept

Miniquiche

ingrediencie

Cesto

80 g
hladká múka
80 g
hrubá múka
1/2 KL
kypriaci prášok
2 PL
zmäknuté maslo
1 KL
práškový cukor
štipiek
soľ
4 PL
mlieko

Plnka

80 g
listový špenát
200 ml
kyslá smotana
1 ks
vaječný žĺtok
1 KL
vegeta
70 g
paradajka
1 ks
zelená cibuľka
70 g
mozzarella

postup

1.
Preosejeme najemno kypriaci prášok s múkou, pridáme do misy spolu so zmäknutým maslom, soľou, mliekom, cukrom a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho do štyroch častí. Formy vymažeme maslom a posypeme hrubou múkou. Vyvaľkáme cesto a vyformujeme ho vo formičkách. Vložíme do vyhriatej rúry s teplotou 180/160 °C približne 8 minút.
 
2.
Zmiešame žĺtok, vegetu a kyslú smotanu. Špenát sparíme na 1 minútu vriacou vodou a scedíme. Nakoniec ho pokrájame na menšie kúsky.
3.
Na opečenú formu vylejeme zmes z kyslej smotany . Postupne pridáme nakrájanú cibuľu, polovičky paradajok a pokrájaný špenát. Priložíme plátok mozzarelli a vložíme ešte raz do rúry na 15 minút. Môžeme podávať studené, ale aj teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Chutná domáca mozzarella? Je to ľahšie, než by ste predpokladali!
Máte radi mozzarellu? Poradíme vám, ako si ju jednoducho pripraviť doma.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...