Pridať recept

Pyré z ružičkového kelu

ingrediencie

500 g
ružičkový kel
120 g
múčne zemiaky
6 PL
smotana na varenie
30 g
maslo
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Zemiaky a ružičkový kel vložíme do hrnca, zalejeme osolenou vodou a varíme. Zemiaky a kel nemôžu byť v hrnci úplne celé ponorené. Varíme ešte približne 20 minút.
 
2.
K zelenine pridáme smotanu a všetko rozmixujeme ponorným mixérom až kým nevznikne pyré.
3.
Opäť zohrievame dovtedy, kým zmes nezhustne. Do hotového pyré vmiešame maslo a ochutíme čiernym korením a soľou. Nakoniec môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať