Pyré z ružičkového kelu
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
ružičkový kel
120
g
múčne zemiaky
6
PL
smotana na varenie
30
g
maslo
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Zemiaky a ružičkový kel vložíme do hrnca, zalejeme osolenou vodou a varíme. Zemiaky a kel nemôžu byť v hrnci úplne celé ponorené. Varíme ešte približne 20 minút.
2.
K zelenine pridáme smotanu a všetko rozmixujeme ponorným mixérom až kým nevznikne pyré.
3.
Opäť zohrievame dovtedy, kým zmes nezhustne. Do hotového pyré vmiešame maslo a ochutíme čiernym korením a soľou. Nakoniec môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.