Plnená teľacia hruď
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
teľacia hruď
1
kg
zemiaky
2
PL
zemiaková múčka
2
ks
vajce
2
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
majoránka
červená paprika
soľ
korenie
2
PL
olej
postup
Teľaciu hruď nakrojíme, aby nám v nej vznikol „vačok“. Zemiaky nastrúhame. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme nastrúhané zemiaky a krátko podusíme. Potom pridáme vajcia a zemiakovú múčku, osolíme, okoreníme a dochutíme majoránkou. Zmesou naplníme teľaciu hruď, zašijeme ju alebo spevníme ihlicami. Povrch mäsa potrieme cesnakom a červenou paprikou. Pečieme najprv zakryté cca 2 hodiny a potom odokryté dopekáme 35-45 min.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.