Pridať recept

Mrkvový chlieb

ingrediencie

2 ČL
sušené droždie
350 ml
voda
500 g
hladká múka
2 ČL
soľ
250 g
strúhaná mrkva
15 g
maslo

postup

1.
Do nádoby dáme droždie so 100 ml vody, necháme 5 minút postáť a pomiešame, aby sa rozpustilo.
 
2.
V ďalšej nádobe zmiešame múku so soľou. V strede múky urobíme jamku a vlejeme rozpustené droždie. Pridáme aj rozpustené maslo a mrkvu. Podľa potreby môžeme pridať vodu a vypracujeme jemné cesto.
3.
Cesto preložíme na dosku vysypanú múkou a miesime asi 10 minút, kým nie je hladké a lepkavé.
4.
Potom ho vložíme do čistej misy a prikryjeme utierkou. Necháme 1 až 1,5 hodiny kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Keď je cesto vykysnuté, mierne ho stlačíme a necháme 10 minút odpočívať.
5.
Z cesta vytvarujeme bochník, dáme ho na pomúčený plech a prikryjeme utierkou. Necháme kysnúť 45 minút, kým nezdvojnásobí svoj objem.
6.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 45 minút do zlatista. Necháme vychladnúť na mriežke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.7.2013 21:25 | |
+0 -0
a kde je mrkva v postupe receptu? nie je tam vobec spomenuta.. len v surovinach...
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...