Pridať recept

Obrátený černicový koláč

ingrediencie

370 g
kryštálový cukor
280 g
polohrubá múka
300 g
černice
170 g
Hera
200 ml
kyslá smotana
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
1,5 KL
kypriaci prášok
1/2 KL
jedlá sóda
3 ks
vajce
1 KL
pomarančová kôra
1 KL
citrónová kôra
2 KL
vanilkový cukor
štipiek
soľ

postup

1.
Papierom na pečenie vyložíme dno formy, vymastíme tukom (aj papier) a vysypeme múkou. Na dno formy rozložíme černice a posypeme 4 lyžicami cukru. Preosejeme múku a primiešame sódu, prášok do pečiva a soľ.
 
2.
Mäkkú heru vyšľaháme so zvyškom cukru, potom po jednom prišľaháme vajce, pridáme pomarančovú a citrónovú kôru, vanilkový cukor a pomaly primiešame múku a smotanu. Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.
3.
Cesto rozotrieme na černice a koláč pečieme približne trištvrte hodinu dozlata. Upečený koláč necháme asi 15 minút chladnúť, potom ho vyklopíme, dáme preč papier na pečenie, necháme úplne vychladnúť a pocukrujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať